Welke laptop moet je kiezen?

Bij het kiezen van een nieuwe laptop zijn er een aantal factoren die van invloed zullen zijn op de keuze die je maakt. Deze factoren zien voornamelijk op de specificaties van die specifieke laptops.

laptop kiezenWe hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een tweetal factoren voor je op een rijtje te zetten. Deze factoren zijn echt het allerbelangrijkste voor de laptop kiezen, nagenoeg alles hangt af van deze twee specificaties:

  • Een goede processor – Het is moeilijk om niet te kijken naar de Intel’s Core-gebaseerde CPU’s voor een aankoop van een nieuwe laptop. Denk hier bijvoorbeeld aan Core i3, Core i5 en Core i7. Een Intel Core Processor biedt de beste prestaties als het gaat om multitasking en multimedia taken. Core i3-gebaseerde notebooks zijn over het algemeen te vinden in instapsystemen, terwijl Core i5 de meerderheid van de mainstream computers uitmaakt. Core i7-gebaseerde systemen zijn voor degenen onder jullie die de beste prestaties willen.
  • Voldoende RAM –Vroeger had je zelden meer dan 4 GB RAM of meer nodig om het beste uit je laptop te halen. Tegenwoordig is 8GB toch wel echt nodig. Als je een laptop gebruiker bent die hoge eisen stelt is 16GB de beste optie om voor te kiezen. Meer RAM zorgt ervoor dat er meer toepassingen tegelijk kunnen worden uitgevoerd en dat het systeem op elk moment snel meer gegevens kan verwerken. Dit is handig voor taken als het bewerken van foto’s.