Waarvoor wordt lipofilling voornamelijk gebruikt?

naald liposuctieLipofilling is een techniek uit de plastisch chirurgie waarbij er vet uit bepaalde delen van het lichaam wordt gehaald om dit op andere delen weer in te brengen. Hiermee kunnen dus delen van het lichaam meer volume gegeven worden. Hoewel het absoluut mogelijk is om dit bijvoorbeeld te doen om de borsten in formaat toe te laten nemen is dit niet de toepassing waarvoor lipofilling het meest gebruikt wordt. Lipofilling wordt namelijk voornamelijk gebruikt om kleine holtes op te vullen. Zo is lipofilling bijvoorbeeld een optie. Er zijn echter nog vele andere klinieken waar deze relatief nieuwe techniek wordt toegepast.

Het volume lichaamseigen vet dat wordt ingespoten is in de meeste gevallen een stuk kleiner dan nodig is voor een borstvergroting. Veel vaker wordt de behandeling dan ook toegepast om bijvoorbeeld ingevallen oogkassen te corrigeren of om de tekenen van een verouderde nek tegen te gaan.

Ingevallen oogkassen of kalkoennek corrigeren

In de meeste gevallen wordt lipofilling gebruikt om dingen in het gezicht of de nek te corrigeren. Een veel toegepaste correctie is het corrigeren van ingevallen oogkassen of andere holtes in het gezicht. Veel mensen prefereren om hiervoor de lipofilling behandeling te gebruiken omdat er geen middelen in het gezicht gespoten hoeven te worden die niet in het menselijk lichaam thuishoren. Ook zijn er andere ingrepen zoals de borstaugmentatie waar deze techniek gebruikt wordt.

vetImmers is het vet dat wordt gebruikt om deze holtes op te vullen uit je eigen lichaam afkomstig. Een ander probleem waarvoor in de plastisch chirurgie vaak deze behandeling wordt verkozen is het corrigeren van een verouderde nek. In de plastische chirurgie wordt dit ook wel een kalkoennek genoemd. Dit probleem ontstaat doordat de nek in volume afneemt maar de huid niet. Hierdoor komt de huid los te zitten en dit kan worden opgelost met lipofilling.