Training schema voor droog trainen

Om droog te trainen zijn er twee belangrijke punten die je mee moet nemen om resultaat te boeken. Je moet namelijk zowel je voeding als je training hier op instellen. Het dieet hoeft niet heel moeilijk te zijn; Verhoog de inname van eiwitten en verminder vet en koolhydraten zodanig dat je alles bij elkaar ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën binnenkrijgt.

Je hebt dan in ieder geval een basis gelegd voor het creëren van een tekort aan binnengekregen calorieën. De andere helft van deze methode is vervolgens om ervoor te zorgen dat je zodanig meer gaat trainen dat je significant meer calorieën verbrandt dan dat je er binnenkrijgt.

Schema’s voor droog trainen

droog trainenEen trainingsschema kan helpen bij dit tweede deel van de methode. Met een trainingsschema om droog te trainen breng je structuur in je poging om het voor elkaar te krijgen.

Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van welke inspanning je moet leveren om aan deze verbranding van calorieën te komen en daarmee je vetpercentage omlaag te krijgen, op Deze website lees je meer. Wanneer beiden onderdelen in harmonie worden uitgevoerd, zou je binnen een gemiddelde periode van 6 tot 10 weken jezelf volledig droog moeten kunnen trainen.

Mentaal ook niet onbelangrijk

Trainingsschema’s hebben daarnaast een groot aandeel in de positieve beïnvloeding van het mentale deel in zo’n periode. Wanneer je namelijk een duidelijk trainingsschema voor je hebt liggen, is het voor jezelf overzichtelijker om te zien wat er gevraagd wordt om je doel te bereiken. Zonder trainingsschema is de kans dat er minder overtuiging is om elke keer weer naar de sportschool te gaan groter. Met zo’n schema voel je de pijn van het missen van een deel ervan directer. In het verleden is dan ook gebleken dat dit als motivatie werkt om het vol te houden.