Pijn bij artrose

pijnMisschien heeft u er wel eens van gehoord of kent u iemand die ermee te maken heeft, artrose. Het is een aandoening / ontsteking van de gewrichten die behoorlijke pijn met zich mee kan brengen. De aandoening komt overigens 2 keer zoveel voor bij vrouwen als bij mannen. De oorzaken kunnen uiteen lopen. Zo kan bijvoorbeeld overgewicht een rol spelen bij de ontwikkeling van artrose. Maar er zijn ook andere oorzaken.

Zo is bijvoorbeeld weinig beweging ook een mogelijke oorzaak. Beweeg dus voldoende, dat is natuurlijk eigenlijk altijd wel aan te raden ook als er geen klachten zijn. Door voldoende te bewegen ontspant het lichaam en blijft u in goede conditie dit kan ook helpen bij behandeling artrose klachten. Voldoende bewegen is dus erg belangrijk. Er wordt per dag minimaal 30 minuten beweging aangeraden, alhoewel wat meer bewegen natuurlijk helemaal geen gek idee is. U kunt denken aan een stukje wandelen of fietsen, maar natuurlijk ook aan sporten. Het lichaam blijft in betere conditie als er voldoende beweging is.

gezond etenDe voeding speelt ook een belangrijke rol wanneer mensen kijkt naar het verminderen van de klachten van artrose. Zo zijn er bepaalde zaken die beter niet gegeten kunnen worden, omdat het de ontsteking juist in de hand werkt. Aan de andere kant zijn er ook voedingsmiddelen die de ontsteking juist kunnen remmen. Een arts of voeding specialist kan u daarbij helpen. Overleg daar altijd over.

Dit artikel bevat geen medisch advies.